Het Wereldpaviljoen in Steyl (Venlo) is door de landelijke organisatie Beste Dagje Uit gekozen tot beste Dagje Uit 2017 in de provincie Limburg in de categorie attractieparken. Vorig jaar eindigde deze culturele attractie in de vroegere drukkerij van Kloosterdorp Steyl nog als tweede.

Het bijzondere van deze uitverkiezing is dat het publiek heeft kunnen stemmen op alle attracties en uitgangscentra. Naast het uitbrengen van een stem konden de bezoekers ook punten geven voor uitstraling, hygiëne, beleving, gastvrijheid e.d. Het Wereldpaviljoen scoorde met een dikke 9 erg hoog.

“Deze uitverkiezing is de kroon op twee jaar hard werken met alle vrijwilligers”, reageert voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen in Steyl. “Schoolklassen, ouders en grootouders die het Wereldpaviljoen bezoeken met (klein)kinderen maar ook groepen als vrouwenbewegingen, ouderenorganisaties , jeugdbewegingen en families reageren altijd erg enthousiast, zo blijkt ook uit ons gastenboek. Dat ze dat nu ook via deze verkiezing laten blijken is geweldig”. Door de landelijke publiciteit die deze uitverkiezing met zich meebrengt verwacht Poels het komende jaar ook meer bezoekers te trekken. Vorig jaar bezochten 5000 bezoekers het Wereldpaviljoen.

Het Wereldpaviljoen is een attractie die ontstaan is naar aanleiding van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in Venlo. De bezoekers stappen in een echt vliegtuig en ‘vliegen’ dan naar Nicaragua om daar het dorp San Pedro te bezoeken. En daar is voor jong en oud vanales te beleven en te ervaren. Onder andere kunnen kinderen via games en youtube films kennis maken met het leven in Nicaragua en kunnen ze in workshops met afvalmateriaal speelgoed en snuisterijen maken. Het Wereldpaviljoen is elke woensdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur open voor het publiek.

In de provincie Limburg vielen overigens meerdere attracties in de prijzen voor Beste Dagje Uit:

In de categorie dierentuinen (GaiaZoo Kerkrade), Musea en Cultuur (Museum De Locht, Melderslo), Speeltuinen in- en Outdoor (Speelpark Klein Zwitserland Tegelen), Sportief en Actief (Fun Forest Venlo) en Wellness (Sauna & Wellness Thermae 2000 in Valkenburg).

­